Scenaristički Bootcamp

23/3/2022

PROLJETNI KREATIVNI IZAZOV

Hm… mogu li napisati, snimiti i montirati kratki film u 10 dana? Odgovor na ovo pitanje potraži na Palunkovom scenarističkom Online Bootcampu!

Samo ti znaš kakav ti se film kotrlja među vijugama. Ako je stigao do faze kad želi izaći u svijet, priključi se Palunkovom Bootcampu, radionici namijenjenoj mladima (15 -25 godina), a koja se u sklopu programa Hrvatski filmski savez Online odvija od 4. do 14. travnja 2022. godine.

Cilj je da bez puno filozofiranja testiraš ideju za kratak film koja te opsjeda, ispišeš je i snimiš u radnoj verziji. Sebi za probu, ne za publiku!

Počet ćemo tako što ćemo za inspiraciju pogledati par kratkih filmova koji se mogu lako snimiti u kućnim uvjetima. Onda ćemo osmisliti priču (svatko svoju!), pa način kako možemo film snimiti sami (ili uz pomoć prijatelja), zatim grubo smontirati te zajedno pogledati, pa procijeniti kako smo zadovoljni i što bi moglo bolje.

Sve to u maloj grupi i uz pomoć scenaristice Irene Krčelić i redateljice Dalije Dozet – koje će vam pomoći oko kreativnih i praktičnih Bootcamp izazova.

Tijekom 10 radioničkih dana, očekuje te prolaženje kroz ovih deset koraka:

1) Što čini dovoljno dobru ideju za kratak film

2) Moram li baš pisati sinopsis?

3) Što jednostavnija priča, to bolji scenarij

4) Užitak čitaće probe

5) Priprema snimanja je alfa i omega svega

6) Snimanje sa i bez stresa

7) Što kad je pregled materijala gori od pregleda kod zubara

8) Montaža nije smak svijeta

9) Prvo zajedničko gledanje – zlatni rudnik ideja

10) Druga verzija scenarija je uvijek bolja od prve!

Za sudjelovanje na Bootcampu prethodno filmsko iskustvo nije potrebno. Oslanjaš se na dva ključna pravila stvaralačkog rada, “dovršeno je bolje od savršenog” i “što više pogrešaka, to brži napredak”.

Računaj na sat vremena rada tijekom tjedna i duplo vikendom od 4. do 14. travnja 2022., po internom rasporedu koji zajednički dogovaramo kao grupa.

Ulaz je besplatan uz prethodnu najavu na e-mail tena.bosnjakovic@hfs.hr – samo je 8 mjesta, stoga požuri!

Bootcamp je osmislila i vodi scenaristica i dramaturginja Irena Krčelić u suradnji s filmskom redateljicom Dalijom Dozet.