Razvoj scenarija i projekata TV djela za 2019.

20/12/2019

Ko te sisa _ Ksenija Marinkovic

Hrvatski audiovizualni centar objavio je Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2019. godini u kategoriji poticanja razvoja scenarija i razvoja projekata televizijskih djela.

Ovaj javni poziv raspisan je prema važećem Pravilniku o provedbi Nacionalnog programa – odnosi se dakle i na razvoj scenarija i na razvoj projekata, dok bi najavljenim stupanjem na snagu novog Pravilnika, od 2020. godine trebala biti ukinuta kategorija razvoja scenarija TV djela.

Javnim pozivom za TV razvoj sufinanciraju se pojedinačna i serijska televizijska djela, što podrazumijeva:
– televizijska dramska djela čije trajanje nije kraće od 50 minuta kada se radi o pojedinačnom djelu ili nije kraće od 50 minuta po nastavku kad se radi o serijskom djelu i koja su namijenjena prvenstveno televizijskom prikazivanju,
– kreativni televizijski formati namijenjeni djeci i mladima čije ukupno trajanje nije kraće od 25 minuta bilo da se radi o pojedinačnom ili serijskom djelu i koji su namijenjeni prvenstveno televizijskom prikazivanju,
– dokumentarna televizijska serijska djela čije trajanje po nastavku nije kraće od 25 minuta,
– animirana televizijska djela čije ukupno trajanje nije kraće od 24 minute, bilo da se radi o pojedinačnom ili serijskom djelu.

Cjeloviti tekst Javnog poziva, informacije o rokovima i prijavnice potražite na ovoj poveznici.

Javni poziv otvoren je do 20. siječnja 2020. godine.

Fotografija: Ksenija Marinković u seriji ’Ko te šiša (scenarij Dijane Merdanović i Petre Hrupelj, sufinanciran po javnom pozivu za TV razvoj 2013. godine; Plavi film & HRT)

20/12/2019