Scenaristička subota uz eQuinoxe Europe

25/11/2019

eQuinoxe Europe 2019

Otvorena medijska grupacija (OMG) dovodi u Zagreb prvo događanje u okviru programa “The Saturday Sessions”, iza kojeg stoji uspješna njemačka platforma za razvoj scenarija eQuinoxe Europe. Riječ je o master classu pod nazivom “Emocionalni alati: Dođite do srži priče!”, koji će održati američka medijska savjetnica i scenaristička stručnjakinja Laurie Hutzler.

Laurie Hutzler već dugi niz godina surađuje s profesionalcima iz industrije zabave tijekom razvoja igranih filmova i različitih formata televizijskih programa kako za domaće tako i za međunarodno tržište. Radila je kao kreativni savjetnik za dobitnike Oscara Nick Parka i Stevea Boxa u Studijima Aardman Animation, kao i savjetnik za priču i karaktere na BBC-u, Channel 4, ITV, talkback THAMES, za tvrtke Pixar, Disney i Dreamworks, Endemol i brojne druge. Bila je savjetnica za Endemol i FreemantleMedia u raznim scenarističkim i zabavnim formatima u Velikoj Britaniji, Europi i Australiji, kao i savjetnica za scenarije u brojnim nagrađivanim igranim filmovima. Publici će možda najpoznatiji biti In the Valley of Ellah Paula Haggisa, s Tommyjem Leejom Jonesom i Charlize Theron. Hutzler je predavala o pisanju i kreiranju scenarija u sklopu programa MFA u filmskoj školi na UCLA-u, kao i za Kraljevski književni fond u Cambridgeu u Engleskoj, Sorbonne u Parizu, Royal Holloway College, Sveučilištu u Londonu, DFFB filmskoj školi u Berlinu i IFS školi filma u Kölnu.

Nakon zagrebačkog izdanja, drugi će se master class održati u Münchenu, a držat će ga David Magee, scenarist s dvije nominacije za Oscara – za Pijev život Anga Leeja i Finding Neverland Marca Forstera.

Master class Laurie Hutzler održava se u Novinarskom domu u Zagrebu (Perkovčeva 2), u subotu, 30. studenog 2019., od 9:30 do 16:30 sati. Kotizacija za domaće sudionike iznosi 200 kuna, a registracija se vrši najavom na adresu office@equinoxe-europe.org.

Sve informacije o programu eQuinoxe možete pronaći ovdje, a više detalja o ovom događanju na Facebook-stranici. Za dodatna pitanja možete se obratiti na kontakt office@omg.hr.

Foto: eQuinoxe Europe