Masterclass Hayley McKenzie: Stvaranje izvanredne igrane TV serije

9/11/2019

U sklopu programa Industrija 17. Zagreb Film Festivala, u ponedjeljak, 11. studenog, održava se masterclass istaknute britanske scenarističke stručnjakoinje Hayley McKenzie pod nazivom “Stvaranje izvanredne televizijske igrane serije”. Uz to, ovogodišnje izdanje Industrije bogato je sadržajima zanimljivima za scenariste – tu su radionice Moj prvi scenarij i Televizijsko pripovijedanje, predavanja posvećena videoigrama, filmskoj glazbi, kao i pitching forum Industrija mladost! te razna druga događanja.

Tijekom predavanja McKenzie će približiti temeljne razlike između pripovijedanja u igranim filmovima i televizijskim dramskim serijama. Cilj je naučiti kako stvoriti pokretački mehanizam za svoju ideju i kako strukturirati priču kroz više epizoda. Polaznicima predavanja pripomoći će se u istraživanju žanrova koji najbolje odgovaraju televizijskom pripovijedanju, a imat će i priliku otkriti načine kreiranja složenih likova koji se razvijaju tijekom većeg broja sezona.

Mckenzie je osnivačica i direktorica tvrtke Script Angel unutar koje nudi profesionalnu pomoć pri razvoju programa za scenariste. Tvrtka je danas jedna od vodećih u pronalasku i razvoju spisateljskih talenata širom svijeta. Kao bivša direktorica razvoja u ITV studiju, ima više od 20 godina iskustva u razvijanju scenarija za igrane filmove i televizijske drame, uključujući one pisane za BBC, ITV i Channel 4. U svojstvu priznate međunarodne predavačice redovito sudjeluje na događanjima u okviru festivala kao što su Filmski festival u Cannesu, Story Expo L.A., Raindance Film Festival i drugi.

Masterclass Hayley McKenzie održava se u Dokukinu KIC (Preradovićeva 5) s početkom u 16 sati, ulaz je slobodan. Organizatori događanja su Zagreb Film Festival i DKE – Ured MEDIA Hrvatske.

Izvor: Zagreb Film Festival, DKE – Ured MEDIA Hrvatske