Scenaristički program “Branko Bauer” 2019./2020.

31/10/2019

Ne okreci se sine Branko Bauer

Društvo hrvatskih filmskih redatelja objavilo je natječaj za prijave na Scenaristički program “Branko Bauer” za sezonu 2019./2020. Ovaj višemjesečni razvojni program namijenjen je isključivo radu na razvoju scenarija dugometražnih igranih filmova, a prijaviti se mogu članovi DHFR-a te studenti audiovizualnih studija u RH. Rok za prijave je 4. studenog 2019.

Ukupno će biti odabrano tri polaznika, od kojih će svakome biti dodijeljen jedan mentor/ica (ujedno članovi žirija) – Jelena Paljan, Ognjen Sviličić i Davor Žmegač. Oni će ponaosob pratiti scenarista/icu tijekom razvoja scenarija do finalne verzije.

Prošle su godine polaznici programa bili Daria Keršić (“Palma de Varboska”, mentor M. Matišić), inače polaznica naše Scenarističke škole, Ante Marin (“Morloci”, mentor O. Sviličić), koji na Školi radi kao koordinator nastave, te Jasna Nanut (“Ptičica”, mentor D. Žmegač).

Detaljan tekst natječaja za 2019./2020. i prijavnicu možete pronaći ovdje.

A kad smo već ‘na liniji’ na temu Branka Bauera, pozivamo vas na projekciju njegova klasika Ne okreći se sine, koji je napisao s Arsenom Diklićem, svojim stalnim scenarističkim suradnikom. Održava se u sklopu novog filmsko-obrazovnog programa Filmski kurikulum, u kinu Tuškanac u Zagrebu 5. studenog – sve informacije možete pronaći ovdje.

Foto: Ne okreći se sine