Scenaristički laboratorij u Kinoklubu Zagreb

2/9/2019

Scenaristicki laboratorij KKZ Sonja Tarokic

Kinoklub Zagreb pozive sve zainteresirane na radionicu Scenaristički laboratorij pod mentorstvom redateljice i scenaristice Sonje Tarokić, tijekom koje polaznici imaju priliku nadograđivati vlastiti scenarij za kratkometražni igrani film i razvijati ga prema finalnoj verziji. Uloga je i grupe i same voditeljice pomoći svakom od autora da vlastiti scenarij kroz temeljitije promišljanje sretno dovedu do finalnog drafta.

Radionica je zamišljena kao grupni rad i međusobna podrška u procesu autorske razrade projekta. Svaki tjedan grupa polaznika sastajat će se u jednom duljem terminu od 4-5 sati, unutar kojeg će se međusobno savjetovati, razgovarati i poticati daljnji rad na početnoj verziji scenarija svakog od autora. Cilj radionice je pomoći svakom od polaznika da početnu, odnosno prvu verziju scenarija ili scenoslijeda s kojim se prijavljuje, dovede do naprednije i detaljnije verzije – one koja će u autorovom viđenju biti poboljšana, “istinitija” verzija originalne ideje i nauma, i koju će eventualno potom htjeti i snimati. 

Scenaristički laboratorij namijenjen je autorima koji imaju nekog iskustva u radu na filmu, odnosno, da su dosad snimili barem jedan kratkometražni film bilo kojeg filmskog roda. Moguće se prijaviti isključivo kao scenarist ili u tandemu scenarist-redatelj koji zajedno rade na projektu. Prijave su otvorene i za zainteresirane polaznike koji nisu nužno članovi Kinokluba, a imaju iskustvo autorskog rada na filmu. 

Radionica traje 6 tjedana, od kraja rujna / početka listopada, do početka studenog 2019. Odvija se jednom tjedno, u trajanju od otprilike 4 puna sata, ovisno o broju polaznika. 

Prijava

Prijave se šalju zaključno s 10. rujna 2019. na adresu radionice@kkz.hr i trebaju sadržavati sljedeće materijale:

BILJEŠKU O SEBI (kratak opis dosadašnjih interesa i rada na filmu)

KRATKI OPIS MOTIVACIJE za sudjelovanjem na radionici

FILM koji je autor napisao/la ili režirao/la

PRVU VERZIJA SCENARIJA ili DETALJAN SCENOSLIJED

Izvor: KKZ