Filmska ponistra – pitching u Splitu

17/6/2019

Tvornica ideja Split

U Splitu će se od 1. do 4. kolovoza 2019., u organizacije udruge Tvornica ideja Split (TVIST), održati prva Filmska ponistra – pitching radionica na kojoj će se polaznice i polaznici pripremati za javno predstavljanje svojih kratkometražnih filmskih projekata.

Na radionici će se u prvom redu baviti time kako sebi i publici artikulirati filmsku priču koja ih okupira i koju žele realizirati. U kreativnoj atmosferi, uz podršku voditeljice i voditeljica, polaznice i polaznici brusit će svoje filmske ideje, jedni drugima postavljati pitanja, zajedno promišljati o rješenjima, vježbati predstavljanje svojih projekata i na završnom pitchingu projekte predstaviti filmskim profesionalcima i javnosti. Najbolji pitch prema ocjenama žirija osvaja simboličnu nagradu i diplomu.

Voditelji radionice su scenaristi i filmski autori, Anita Čeko i Ante Marin, koji je ujedno koordinator nastave Palunkove Scenarističke škole. Filmska ponistra organizira se uz potporu Društva hrvatskih filmskih redatelja i Grada Splita.

Prijava za Ponistru treba sadržavati:
– sinopsis, treatment ili scenarij za kratkometražni film (dobrodošli su svi filmski rodovi)
– logline filma
– kratku motivaciju za sudjelovanjem na radionici
– kratku biografiju i filmografiju
– kontakt-mail i broj mobitela

Prijave se šalju na mail filmskaponistra@gmail.com do 15. srpnja 2019. O rezultatima, točnom vremenu i terminima radionice, odabrani polaznice i polaznici bit će obaviješteni putem e-maila. Prednost pri prijavi imaju mladi filmaši iz Splita i okolice; Tvornica ideja Split ne osigurava smještaj za vrijeme trajanja radionice.

Izvor: Tvornica ideja Split – Facebook