Scenaristička radionica Kino kluba Split

2/5/2019

Kino klub Split vizualni identitet Hrvoje Hirsl

Kino klub Split poziva sve zainteresirane scenariste/ice na radionicu pod mentorstvom mađarske scenaristice Kinge Keszthelyi, koja će se održati od 17. do 20. lipnja 2019. Radionica će se sastojati od grupnih predavanja i individualnih konzultacija, a održavat će se na engleskom jeziku.

Kinga Keszthelyi diplomirala je dramaturgiju na Akademiji za kazališnu i filmsku umjetnost u Budimpešti. Nakon što je kao dramaturginja bila angažirana u regionalnom kazalištu, 2000. prelazi na jedno od najcjenjenijih mađarskih kazališta, Katona József. Dobitnica je Fulbrightove stipendije za studij dramaturgije i menadžmenta na Umjetničkoj školi Sveučilišta Columbia u New Yorku. Od 2004. radila je za TT Filmmhely, produkcijsku kuću Béle Tarra, a od 2013. djeluje kao samostalna dramaturginja za kazalište, film i operu. Držala je kolegije dramaturgije i scenarija na međunaronoj filmskoj školi film.factory u Sarajevu.

Za sudjelovanje je potrebno dostaviti sinopsis ili scenarij projekta. Zainteresirani kandidati mogu se prijaviti putem prijavnog obrasca, rok za prijave je 1. lipnja 2019.  

Paralelno sa scenarističkom, u istom programu održat će se i filmsko-kritičarska radionica koju će voditi znameniti Jonathan Rosenbaum. Sve informacije o obje radionice dostupne su ovdje.

Izvor: HAVC, KKS / Foto: vizual KKS-a, hrvojehirsl.com