Prva generacija Scenarističke škole

11/10/2015

Sve smo prijave temeljito pročitali, prodiskutirali i među 49 prijavljenih kandidata odabrali prvih 16 polaznika prvog hrvatskog izvaninstitucionalnog obrazovnog programa za scenariste – Palunkove Scenarističke škole!

Svoje mjesto u scenarističkim klupama za iduća su četiri mjeseca osigurali:

Dalija Dozet
Goran Marjanović
Goran Ribarić
Hrvoje Podobnik
Iva Prolić
Ivana Škrabalo
Jasna Andres
Lea Mijačika
Lidija Špegar
Marijana Četković
Mia Bučević
Mirta Jušić Dovođa
Sanja Peršić
Sanja Repanić Blažičko
Sonja Krivokapić
Višnja Skorin

Dobra je vijest, za sve one koji ovom prilikom nisu upisali, da od 2016. godine (a što će primarno ovisiti o rezultatima različitih javnih natječaja za sufinanciranje kulture i AV djelatnosti) planiramo paralelno održavanje oba stupnja Škole. Prijave će tako biti otvorene tijekom veljače i rujna pa će zainteresirani moći odabrati žele li prvi stupanj pohađati tijekom ljetnog (ožujak-lipanj) ili zimskog semestra (listopad-siječanj).

Također, svi oni koji uspješno polože prvi, imaju priliku izravno upisati drugi stupanj, koji je posvećen teoriji scenaristike za pojedine žanrove te druge forme (TV, transmedija, kreativni dokumentarci i dr.)

Zahvaljujemo još jednom svima na inspirativnim i motiviranim prijavama i pozivamo vas da nam se pridružite na Zagreb Film Festivalu, od 14. do 22. studenog, kada ćemo promovirati scenaristički udžbenik „Napiši scenarij“, autorice Jasmine Kallay, s pripadajućim videolekcijama na novom, redizajniranom Palunkovom portalu. Više o tome uskoro:)

Do tad, kao i uvijek, ne zaboravite čitati i pisati filmove!

Na slici: A Serious Man (Ethan Coen, Joel Coen, 2009.)