Uhvati scenarij u KKZ-u

20/5/2015

U petak 22. svibnja u 20 sati u Kinoklubu Zagreb (Trg žrtava fašizma 14) bit će predstavljani rezultati radionice pisanja za film, koju je od veljače vodila filmska kritičarka i autorica Višnja Vukašinović.

Na radionici je sudjelovalo šestero polaznika – Anita Čeko, Lucija Klarić, Sunčica Hunjet, Izabela Laura, Senad Pehilj i Gordan Begler. U nešto drukčijoj verziji pitchinga, oni ću u sklopu ovog predstavljanja čitati svoje cjelovite tekstove, a publika je pozvana da aktivno sudjeluje u raspravi o pročitanome.

Radionica pisanja za film bavila se otkrivanjem specifičnih spisateljskih formata i tehnika koje individualno odgovaraju polaznicima (npr. monolog, dijalog, dnevnički zapis, opis prostora, portret osobe, priča u slikama i sl.) te njihovim razvojem u kvalitetan filmski scenarij.

Voditeljica radionice Višnja Vukašinović (Pentić) dobitnica je diplome Vladimir Vuković Hrvatskog društva filmskih kritičara za najboljeg novog mladog kritičara 2011., sudjelovala je na Berlinale Talent Campusu 2013, a bila je i polaznica radionica Palunko 1 (DHF 2003.), Palunko 3 (ZFF 2005.) te Palunkovog kluba 2013. Na Gledalištu Kinokluba Zagreb 2014., reviji godišnje klupske produkcije, u siječnju prošle godine u konkurenciji 49 filmova osvojila glavnu nagradu za ‘mocumentary’ Srećko Kramp – skica za portret, koji je napisala i režirala. Također, podsjetimo da je 2006. odigrala glavnu ulogu u Mišolovci Vjerana Pavlinića, prvom Palunkovom filmu snimljenom prema nagrađenom scenariju naše radionice na Zagreb Film Festivalu, autorice Ive Ilakovac.