Serial Eyes 2015/2016

8/3/2015

Berlin, rujan 2015. – svibanj 2016.
Rok za prijavu: 16.3. i 31.3.2015.

Kontakt: b.linke@serial-eyes.com

Serial Eyes je poslijediplomska jednogodišnja edukacija s certifikatom, posvećena pisanju i produkciji televizijskih serija. Organizira je Njemačka filmska i televizijska akademija iz Berlina (Deutsche Film- und Fernsehakademie Berlin) u suradnji s Filmskom školom iz Londona (London Film School).

Program je namijenjen dvanaestorici mladih pisaca i producenata iz zemalja Europske Unije (+ Island, Norveška, Lihtenštajn i Švicarska) koji imaju inicijalno znanje ili radno iskustvo u području televizije, a prednost će imati kandidati u dobi od 25 do 35 godina. Predavači na Serial Eyes su iskusni TV stručnjaci, a istaknimo primjerice Franka Spotnitza, scenarista i producenta „Dosjea X”, i Jeffreyja Bella, showrunnera Marvelove serije „Agents of S.H.I.E.L.D.”

Polaznicima će također biti omogućen dvotjedni posjet Kopenhagenu i Londonu tijekom godine te posjet MIP TV-u u Cannesu u travnju 2016. godine.

Potrebno je napredno znanje engleskog jezika u govoru i pismu. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 4.500 €; oni koji se prijave do 16.3. mogu tražiti internu stipendiju, a kandidatima iz Hrvatske se za ovakav tip programa preporuča prijava na Javni poziv HAVC-a za međunarodnu suradnju.