Radionica pitchinga na 24. Danima hrvatskog filma

20/3/2015

Zagreb, 23.–26.4.2015.
Rok za prijavu: 3.4.2015.

Kontakt: martina.petrovic@mediadesk.hr

Na predstojećim, 24. Danima hrvatskog filma održava se radionica pitchinga pod vodstvom njemačke producentice Roshanak Behesht Nedjad, u koju će biti inkorporirana završna faza Palunkove radionice Scenaristički klub.

Scenaristički klub je napredna šestomjesečna scenaristička radionica koju mentorira Uroš Živanović. „Zimska” sezona Kluba već nekoliko godina završava pitchingom na Danima hrvatskog filma, a „ljetna” na Zagreb Film Festivalu. Umjesto dosadašnjeg samostalnog Palunkovog pitchinga, novi organizator DHF-a, producentska kuća Spiritus Movens, u suradnji s Deskom Kreativne Europe – Uredom MEDIA donosi Pitching forum na kojem će sudjelovati svi polaznici radionice s Behesht Nedjad. Od 10 projekata dio će ih biti odabran izravno iz Palunkovog Scenarističkog kluba, a dio putem javnog natječaja.

Dio je to novog edukativnog programa Dana hrvatskog filma, o kojem više možete saznati ovdje.

Radionica je namijenjena scenaristima i redateljima koji svoje projekte kratkometražnih igranih ili dokumentarnih filmova žele pripremiti za međunarodno tržište. Sudjelovati mogu samostalno ili u timu s pridruženim producentom tj. producentskom kućom.

Radionica će pomoći filmašima da saznaju kako predstaviti svoj projekt profesionalnoj publici, kako pripremiti svoj projekt i sebe da bi se uspješno komuniciralo o projektu, kako analizirati svoj scenarij/film da bi se profilirale najrelevantnije činjenice i da bi bili spremni za pitching.

Behesht Nedjad uspjeh je ostvarila produkcijom niza filmova („Havanna mi amor” – Zlatna Lola za najbolji dokumentarac, „Khamosh Pani” – Zlatni Leopard za najbolji film, „Football under cover” – Prix Europa Iris). Članica je Europske i Njemačke filmske akademije te diplomantica i mentorica najpoznatijeg europskog edukativnog programa za filmske producente EAVE – European Audiovisual Entrepreneurs.

Prijava treba sadržavati:
– životopis redatelja i/ili scenarista (maksimalno 1 str.)
– fotografiju redatelja i/ili scenarista
– sinopsis (maksimalno 1 str.)
– logline (3 rečenice)
– plan financiranja (ukoliko se uz redatelja/scenarista prijavljuje i producent)
– redateljsku koncepciju
– odgovor na pitanje: Tko je vaša ciljana publika i zašto?

Svi materijali moraju biti na engleskom jeziku i poslani na adresu martina.petrovic@mediadesk.hr, s naznakom „Prijava za pitching radionicu”. Radionica je besplatna i odvija se na engleskom jeziku.