Kratki na brzinu: Croatian Short Pitch

5/3/2015

Sveti Ivan Zelina, 7.–10.5.2015.
Rok za prijavu produžen: 31.3.2015. 4.4.2015.

Kontakt: info@kratkinabrzinu.com

U sklopu drugog izdanja revije Kratki na brzinu u Svetom Ivanu Zelini održat će se Croatian Short Pitch, razvojna platforma za domaće autore.

Prihvaćaju se projekti kratkometražnih filmova do 25 minuta trajanja, svih rodova, koji su u fazi scenarija, a u iznimnim slučajevima i projekti koji su u fazi pretprodukcije (uvjet je da nema snimljenog materijala).

Pojedini autor može prijaviti najviše jedan projekt na CSP, dok producent ili produkcijska kuća može prijaviti do tri s time da za svaki projekt prijavljuje posebnog pitchera. Pitcher može biti scenarist ili redatelj.

Prijava treba sadržavati:
– scenarij (preko Filmfreeway.com)
– sinopsis
– autorsku motivaciju
– izjavu o uređenim autorskim pravima
– popis ekipe
– kratku biografiju i filmografiju autora
…i biti poslana s imenom projekta u predmetu poruke na info@kratkinabrzinu.com do 30. ožujka 2015.

Finaliste CSP-a spremat će i pratiti stručni neovisni edukativni partner za javno prezentiranje prije revije te kroz probe i usavršavanje pitcha na samoj reviji, a svaki će imati na raspolaganju tri minute za predstavljanje svog projekta pred žirijem, publikom i gostima.

Pobjednik CSP-a prema odluci žirija dobit će novčanu potporu za daljnji razvoj projekta, besplatan paket opreme profesionalne kategorije (kamera, prateća oprema za kameru, objektivi, ton) te izravno mjesto u glavnom programu idućeg izdanja Kratkih na brzinu.

Prijave se primaju isključivo preko platforme Filmfreeway.com te se za svaki prijavljeni projekt plaća kotizacija od 10 američkih dolara, neovisno o tome hoće li projekt biti prihvaćen kao finalist. Na CSP se mogu prijaviti hrvatski državljani koji u trenutku prijave imaju napunjenih 18 godina starosti ili više.