Adapting for Cinema 2014

19/5/2014

Torino, Budimpešta, London, studeni 2014. – travanj 2015.
Rok za prijavu: 15.6.2014.

Kontakt: europe@scuolaholden.it

Adapting for Cinema je radionica koja se bavi konceptom adaptacije književnosti na film. Organizator je Scuola Holden, škola kreativnog pisanja sa sjedištem u Torinu koju vodi poznati talijanski pisac Alessandro Baricco. A4C se održava uz potporu programa MEDIA.

Traži se ukupno 12 sudionika – od toga 4 producenta, 4 scenarista te 4 vizualna umjetnika. Uz pratnju profesionalnih mentora bit će podijeljeni u četiri grupe koje bi do kraja programa trebale adaptirati po jednu knjigu.

Prvi dio programa održava se u studenom u Torinu u sklopu Torino Film Festivala (teorija adaptacije), drugi u Budimpešti u veljači 2015. (tehnički trening, storyboarding, dizajn produkcije), a posljednju u Londonu u travnju 2015. kada će finalni proizvodi biti prezentirani pred europskim producentima. Između pojedinih sesija članovi grupe surađivat će putem online platforme.

Prijava za scenariste uz ispunjenu prijavnicu mora sadržavati i:
-životopis
-motivacijsko pismo
-primjer adaptacije zadane scene iz Pinokija (do 3 stranice; detaljnije ovdje)

Kotizacija po sudioniku iznosi 500 eura, organizator pokriva troškove prijevoza, smještaja i prehrane. Za kandidate iz istočnih zemalja EU, što uključuje i Hrvatsku, kotizacija iznosi 350 eura. Program se provodi na engleskom jeziku.