Midpoint 2014

8/3/2014

Slovačka, Češka, lipanj – prosinac 2014.
Rok za prijavu: 17.3.2014.

Kontakt: midpointcenter@famu.cz

Midpoint je međunarodni program razvoja scenarija namijenjen studentima diplomskog studija ili nedavno diplomiranim scenaristima, redateljima i producentima s bilo kojeg europskog filmskog studija na sveučilišnoj razini.

Program je nastao s namjerom da scenariste poveže sa redateljima i producentima u zajedničkom radu na razvoju filma, smatrajući da takva dramaturška praksa često izostaje na srednjoeuropskim sveučilištima na kojima se ove vještine studiraju na odvojenim odsjecima, često bez adekvatne međusuradnje.

Sastoji se od dvije radionice, jedne u Slovačkoj sredinom lipnja (u mjestu Trenčianske Teplice u sklopu Art Film Festa), a druge u Pragu krajem kolovoza te dviju online sesija, u srpnju i u studenom/prosincu.

Prijaviti se mogu samostalni scenaristi i/ili redatelji i producenti s kratkometražnim ili dugometražnim igranim ili animiranim filmom u fazi pretprodukcije, scenarij kojega mora biti najmanje već u fazi treatmenta.

Detaljne informacije o procesu prijave potražite ovdje, a prijavnicu preuzmite ovdje.

Po završetku programa MIDPOINT će nagraditi najbolji kratkometražni projekt s 1000, a dugometražni s 1500 €.

Kandidati sa hrvatskih sveučilišta participiraju u troškovima iznosom od 240 €. Nositelj programa je Central European Script Center, kolaborativni projekt filmskih škola iz Praga, Bratislave, Lodza, Bukurešta, Budimpešte i Berlina, koordiniran pri FAMU u Pragu.