CineVision

17/1/2014

Brive-la-Gaillarde, Francuska, 9.-13.4.2014.
Rok za prijavu: 20.2.2014.

Kontakt: michaela@nisimasa.com

NISI MASA i Festival du Cinéma de Brive, jedan od rijetkih festivala srednjemetražnog filma, uz podršku Generatora, organiziraju CineVision – radionicu o distribuciji kratkog i srednjeg metra. Namijenjena je mladim filmašima, kako producentima tako i svim drugim strukama, iz Njemačke, Italije, Španjolske, Portugala, Ujedinjenog kraljevstva, Poljske, Estonije, Norveške, Češke, Austrije, Finske, Hrvatske, Litve i Francuske, u dobi od 18 do 30 godina.

Sadržaj radionice obuhvatit će teme o budućnosti filmske distribucije, novim načinima promidžbe filma, festivalski strategijama, online distribuciji, VOD-u itd. Također, raspravljat će se o novim poslovnim modelim u distribuciji, tehnikama „preživljavanja“ filma u svijetu festivala i kinomreži, kako poslovati s agentima, ulozi društvenih mreža u filmskoj distribuciji… Sudionicima se pruža mogućnost pojedinačnih susreta s prodajnim agentima, distributerima i TV urednicima. Za scenariste i redatelje ova je radionica korisna jer se mogu prijaviti s filmom u nastajanju (bilo koji rod/žanr; kratki ili srednji metar; potrebno je priložiti specifikacije filma, logline, sinopsis, plan budžeta) i dobiti kvalitetan „industrijski” feedback o distribucijskom potencijalu svog projekta.

Kandidati se mogu prijaviti i s projektom i bez projekta – prijavnicu potražite ovdje.

Kotizacija iznosi 100 eura (s projektom) odnosno 150 eura (bez projekta) i uključuje troškove smještaja, festivalsku akreditaciju te refundaciju dijela putnih troškova (do maksimalno 200 eura).