Sources 2 Script Development 2014: Berlin-Brandenburg

2/11/2013

gdje i kada? Berlin-Brandenburg, travanj 2014.
rok za prijavu: 1.12.2013.

link: www.sources2.de
kontakt: info@sources2.de

Radioničarski razvojni program Sources 2 posebno je dizajniran za profesionalne scenariste i timove scenarista, redatelja i producenata koji rade na dugometražnom igranom ili tzv. kreativnom dokumentarnom filmu. Primaju se kandidati iz zemalja EU i članice programa MEDIA.

Radionica Sources 2 Script Development Workshop odvija se tri puta godišnje u istom obliku, ali svaki put u drugom gradu. Iduća je u travnju 2014. u Berlinu. Lokalni partner u realizaciji radionice je Medienboard Berlin-Brandenburg i Filmska zaklada Baden-Württemberga.

Okosnicu radionice čine dvije sesije između kojih je na rasporedu intenzivni tromjesečni online program. Prva traje tjedan dana i zajednička je svim polaznicima, a na drugoj je po jedan čitav dan posvećen svakom projektu.

Prijava mora biti poslana elektronički i poštom te osim životopisa, motivacijskog pisma i drugih dokumenata mora sadržavati i:

za igrane filmove:
-sinopsis
-treatment (10-15 stranica koje uključuju barem 2 do 3 čitave scene) ili
-draft scenarija
-(napomena: treatment i scenarij mogu biti na izvornom jeziku, a prevedeni na engleski moraju biti do početka radionice)

za kreativne dokumentarne filmove:
-sinopsis (uvod i opis glavne teme)
-opis glavnih protagonista
-opis pojedinih scena (ako je moguće; kao i eventualni okvirni redoslijed u montaži)
-dodatne informacije o vizualnom stilu, naraciji, glazbi itd.

Program se odvija na engleskom jeziku; cijena prijave iznosi 100 €; kotizacija iznosi 2000 za prvog, odnosno 1000 € za drugog i trećeg člana tima.