Škola dokumentarnog filma 2013

14/8/2013

gdje i kada? Zagreb, 10.2013.-01.2014.
rok za prijavu: 02.09.2013.

link: www.restarted.hr
kontakt: skola@restarted.hr

Restart, vodeća domaća organizacija za dokumentarni film, poziva sve zainteresirane da sudjeluju u novoj sezoni Škole dokumentarnog filma. Prethodno iskustvo nije potrebno; traže se motivirani i kreativni (budući) filmski autori koji će kroz tri mjeseca pod vodstvom provjerenih stručnjaka proći sve teoretske i praktične faze dokumentarnog stvaralaštva i dobiti priliku da usvojeno znanje primijene na vlastitom kratkom filmu.

Program vode Oliver Sertić, Ana Hušman, Nebojša Slijepčević i Igor Bezinović, a posebna predavanja održat će snimateljica Dinka Radonić, producentica Vanja Jambrović, tonac Davor Tatić i montažer Vladimir Gojun. Također, svoje sudjelovanje potvrdili su i poznati strani autori John Appel, Filip Remunda i Boris Mitić.

Kako konkretno izgleda program možete provjeriti ovdje, a na Restartovom Vimeo kanalu dostupni su traileri filmova koje su realizirali polaznici prošlih izdanja Škole.

Prijava uz ispunjenu prijavnicu treba sadržavati i:
-motivacijsko pismo
-životopis ili opis dosadašnjeg filmskog iskustva
-ispunjeni upitnik
-DVD s primjerima prethodnih radova (opcionalno)

Svi prijavljeni sudjelovat će na info-danu 3. rujna (u net-klubu Mama, Preradovićeva 18, u 20 sati) gdje će osim svih dodatnih informacija vezanih za školu dobiti i praktični video-zadatak na temelju kojeg će biti obavljena finalna selekcija polaznika. Dodatne infomacije o kotizaciji i mogućnostima stipendije možete dobiti upitom na gore navedeni mail.