Branko Bauer 2013

19/8/2013

rok za prijavu: 21.10.2013.

link: www.adu.unizg.hr, www.dhfr.hr
kontakt: dhfr@dhfr.hr

Raspisan je natječaj za novo izdanje scenarističkog programa “Branko Bauer” Društva hrvatskih filmskih redatelja koji je namijenjen radu na razvoju scenarija dugometražnih igranih filmova. Prijaviti se mogu članovi Društva te studenti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

Program je zamišljen kao intenzivno četveromjesečno mentorstvo po principu 1-na-1. Projekti se prijavljuju u obliku treatmenta bez obzira na to da li već postoji prva verzija scenarija. Od pristiglih radova stručni žiri u sastavu – Ognjen Sviličić, Mate Matišić, Goran Tribuson – odabrat će tri projekta odnosno polaznika programa. Njih troje su ujedno i mentori/script doctori koji će biti dodijeljeni polaznicima i pod čijim će stručnim vodstvom od kraja listopada 2013. do kraja veljače 2014. raditi na scenariju. Polaznici će tijekom trajanja programa primati mjesečnu stipendiju u skladu s raspoloživim sredstvima DHFR-a za ovaj projekt.

Po završetku programa polaznici su dužni, prema zadanim parametrima, napisati dvije verzije scenarija.

Podsjetimo, prošle su godine sudionici ovog programa bili Filip Heraković (Prvi dan gratis), Barbara Vekarić (Čekajući Aleksi) i Ivan Turković-Krnjak (Marija).

Prijava uz ispunjenu prijavnicu treba sadržavati:
-sinopsis (1 str.)
-detaljni treatment (10-15 str.)
-autorsku koncepciju (1-2 str.)
-jednu odabranu, reprezentativnu scenu (u standardnom formatu scenarija)
-detaljnu biografiju i filmografiju autora
-show reel (ukoliko je moguće) – DVD ili VHS s primjerima prethodnog rada autora

Materijali se trebaju poslati poštom (ili osobno dostaviti) Društvu hrvatskih filmskih redatelja na adresu Nova ves 18, 10000 Zagreb zaključno s 21. listopada ove godine.

Dodatne informacije potražite ovdje.