Pulska filmska tvornica 2013

23/5/2013

gdje i kada? Pula, 31.05.-29.06.2013.
rok za prijavu: 29.05.2013.

link: www.pulafilmfestival.hr
kontakt: pulskafilmskatvornica@gmail.hr

Pulska filmska tvornica tijekom mjesec dana trajanja omogućit će polaznicima da steknu znanja iz svih faza stvaranja filma te realiziraju vlastiti kratkometražni film. Radionica će se sastojati od izrade scenarija, redateljskog koncepta i plana snimanja te izrade filma što uključuje snimanje, montažu te postprodukciju slike i zvuka. Kao i do sada funkcionirat će kao mali produkcijski studio gdje su polaznici autori, scenaristi i redatelji, a voditelj radionice producent. Budući da se ove godine obilježava 60. izdanje Festivala igranog filma u Puli tema radionice bit će „Metafilm“, odnosno stvaranje filma, film u filmu, odnos ljudi prema filmu, dogodovštine iz Arene itd.

Program radionice:

-pretprodukcija – razvoj ideje i scenarij (31.05.-06.06. )
voditelj: Igor Bezinović,  redatelj i filmski pedagog
Polaznici će se u prvom dijelu radionice upoznati s važnosti odabira i oblikovanja ideje, osnovnim principima za uspješno strukturiranje filmskog sinopsisa kao temeljnog sredstva za izražavanje i razvijanje filmske ideje te osnovnim načelima pisanja scenarija, njegovim težištima, problemima i kvalitetnoj razradi.

-snimanje (07.06.-14.06.)
voditelj: Kristijan Burlović
Drugi dio radionice sastoji se od teorijskog dijela s predavanjem o tehničkim dijelovima i mogućnostima kamere, kompoziciji i naraciji kadra, tonu i njegovom snimanju te praktičnog.

-montaža (15.06.-29.06.)
voditelj: Ivan Štifanić
U trećem dijelu radionice održavat će se predavanje o jeziku i tehnologiji montaže te montirati filmovi. Poslije stvaranja grubog i finog reza održat će se predavanje o postprodukciji slike te postprodukciji tona.

Kotizacija iznosi 300 kuna, a može se kompenzirati volontiranjem. Dogovor oko uplata i kompenzacija precizirat će se na prvom predavanju.

Ispunjenu prijavnicu zainteresirani mogu poslati na gore navedenu e-adresu ili donijeti osobno u Pulsku filmsku tvornicu, Stiglicheva 12 u Puli, radnim danom od 8:30 do 16:30.

Partneri radionice: Hrvatski filmski savez i MedVid produkcija d.o.o. Financijski podržava Hrvatski audiovizualni centar. Pulska filmska tvornica je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

/ izvor: www.pulafilmfestival.hr /