Sarajevo Talent Campus 2013

4/4/2013

gdje i kada? Sarajevo, 18.-24.08.2013.
rok za prijavu: 01.06.2013.

link: www.sff.ba
kontakt: talent-campus@sff.ba

Sarajevo Talent Campus najveća je i najpoznatija platforma namijenjena umrežavanju mladih filmaša iz regije i jedna od nekoliko diljem svijeta okupljenih pod krovom Berlinale Talent Campusa. Održava se od 2007. godine svakog ljeta tijekom Sarajevo Film Festivala i kroz nju je do danas prošlo više stotina redatelja, scenarista, glumaca i producenata iz Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Bugarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Grčke, Rumunjske, Turske i sa Kosova, a od prošle godine mogu se prijaviti i talenti iz Armenije, Azerbajdžana, Gruzije i Moldavije. Tijekom Campusa za polaznike je organiziran čitav niz radionica, predavanja, okruglih stolova, panel-diskusija koje vode svjetski stručnjaci, a svake se godine održavaju i posebni pitching i razvojni programi.

Prijaviti se mogu mladi redatelji, scenaristi, producenti, glumci te, od prošle godine, filmski kritičari.

Također, polaznici se nakon Campusa tijekom iduće dvije godine mogu prijaviti za program Sarajevo City of Film u sklopu kojeg mogu realizirati kratke igrane filmove – tako će na ove godine na festivalu između ostalih biti prikazan i My! My! My Little Room! naše redateljice i scenaristice Barbare Vekarić.

Ovogodišnja tema je “Mind the Gap – Engage with Cinema” o čemu možete više pročitati ovdje, a tu je i program Pack&Pitch koji se organizira u suradnji s poznatom njemačkom fondacijom Robert Bosch.

Prijava se ispunjava online, a između ostalog mora sadržavati:
-motivacijsko pismo
-showreel prethodnih filmova (3 minute)

Prijaviti se mogu studenti filma ili filmski profesionalci, detalje o uvjetima potražite ovdje.

Kotizacije nema, organizator pokriva troškove smještaja, hrane i dijela putnih troškova. Službeni jezik programa je engleski.