Palunkov pitching 2013

11/4/2013

Šest lica traži redatelja i/li producenta! Tijekom nadolazećih 22. Dana hrvatskog filma pitchiramo scenarije nastale na Palunkovom klubu 2012.

Kao što možda znate, pitching je prije išao u Booksi nakon radionice na Zagreb Film Festivalu, no od ove godine odlučili smo se za nešto drukčiju formu kako bismo se uskladili s novostima koje su se događale u Palunku kako je postajao veći i zreliji.

Uz sada već tradicionalnu radionicu na ZFF-u koja je došla do svog jedanaestog izdanja, od 2010. smo, između ostalog, pustili u pogon ovaj scenaristički portal te smo pokrenuli Palunkov klub kako bismo polaznicima scenarističkih radionica pružili vrijeme i mjesto na/u kojem će moći nastaviti razvijati svoje filmske projekte. Klub je otvoren svima onima koji su završili neku od scenarističkih radionica u Palunku ili u prijateljskim organizacijama Blank_filmski inkubator i Kinoklub Zagreb.

Svoje kratke filmove su tako tijekom 2012. godine raspisivali Sanja Đurić, Jaka Primorac, Ivan Petričec, Josip Sunko, Nino Kovačić i Lana Brčić te će ih predstaviti u srijedu 17. travnja u 19 sati u MM centru SC-a. Pridružit će im se koordinator Palunka Uroš Živanović te Dijana Bolanča Paulić, redateljica novog Palunkovog filma Staklenke koji će svoju premijeru doživjeti u programu Kockice na 11. Zagreb Film Festivalu u listopadu.

Napomenimo i to da nam Dani nisu strani 🙂 Upravo su tu 2003. i 2004. održane prve dvije Palunkove scenarističke radionice te se nadamo se da će ova nova-stara suradnja uspješno zaživjeti i biti nastavljena na budućim izdanjima festivala.

Pozivamo sve zainteresirane gledatelje, filmaše, a posebno naravno redatelje i producente da nam se pridruže iduće srijede u MM centru. Vidimo se!

Ovdje možete preuzeti promotivni letak.

P.s. zahvaljujemo dizajn-studiju Blok četiri na fotošopiranju eventa! Njihove radove možete pogledati ovdje.