FEST – Training Ground 2013

14/4/2013

gdje i kada? Espinho, Portugal, 24.6.-01.07.2014.
rok za prijavu: 01.06.2013.

link: www.fest.pt
kontakt: fest@fest.pt

U sklopu FEST – New Directors / New Films Festivala u portugalskom Espinhu po peti put bit će održan FEST – Training Ground, radionički program koji će tijekom tjedan dana okupiti mahom mlade filmaše iz cijelog svijeta. No posebnih uvjeta za prijavu zapravo i nema – mogu se prijaviti svi oni koji se, neovisno o dobi, obrazovanju i prethodnom iskustvu, žele baviti filmom.

Polaznike očekuje niz radionica iz svih područja filmske djelatnosti, iz glume, režije, scenaristike, video umjetnosti, produkcije, montaže, dokumentarnog filma, specijalnih efekata itd. Predavači su redovno svjetski stručnjaci, prethodnih godina bili su tu, između ostalih, Laurence Bennett, scenograf The Artista, poznati španjolski redatelj Fernando Trueba, Martin Walsh, montažer filma O za osvetu, a ove godine bit će tu na primjer stalni Hanekeov snimatelj Christian Berger (na slici) i Stephen Altman, scenograf i dizajner Gosford Parka.

Osim radionica, sudionici se mogu prijaviti i za FEST Pitching Forum (nema selekcije, već je broj mjesta ograničen i prima se po prvenstvu prijave) kao i za Filmmakers’ Corner u kojem mogu prikazati svoje filmove.

Kotizacija iznosi 60 € (bez smještaja) te od 90 € na dalje (sa smještajem); službeni jezik je engleski.