Writers Lab 2013

6/3/2013

gdje i kada? Amsterdam, 10.2013.-01.2014.
rok za prijavu: 15.04.2013.

link: www.binger.nl
kontakt: info@binger.nl

Binger Filmlab je međunarodni filmski centar u Amsterdamu namijenjen razvojnim projektima dugometražnih igranih i dokumentarnih filmova. Scenariste, redatelje i producente koji sudjeluju u njihovim programima očekuje čitav niz rezidencija, edukacija, radionica i predavanja; dugoročna i sustavna podrška od strane svjetskih stručnjaka te povezivanje sa raznim drugim sličnim projektima, filmskim festivalima i dr.

Jedan od redovnih godišnjih projekata je i Writers Lab, rezidencijalni program koji se odvija u Amsterdamu od listopada ove do siječnja iduće godine.

Namijenjen je scenaristima ili redateljima/scenaristima koji već imaju profesionalnog iskustva iza sebe u pisanju za film, televiziju, kazalište, u književnosti, novinarstvu, marketinškom radu i dr. Poželjno je i konkretno profesionalno iskustvo sudjelovanja u nekoj filmskoj ili televizijskoj produkciji.

Također, važno je da se za ovaj program prijavljuju u odgovarajućem trenutku karijere, kada su uspjeli pronaći vlastiti stil, “glas”, te se nalaze u fazi u kojoj tragaju za rješenjima i mogućim smjerovima razvoja svojih projekata (a ne u fazi kada još istražuju čime se žele baviti i sl.)

Prijavljeni projekti namijenjeni razvoju moraju zadovoljiti sljedeće opće uvjete:
– radi se o koherentnim zanimljivim ili originalnim pričama sa (potencijalno) jakim narativnim mogućnostima
– trebali bi biti pristupačni široj publici te društveno aktualni i relevantni

Prihvaćaju se originalne ideje, adaptacije kao i namjenski neautorski projekti.

Uz ispunjenu prijavnicu potrebno je priložiti i:
-sinopsis (1 stranica)
-dio scenarija (3 raspisane scene)
-čitav scenarij (opcionalno)
-treatment (opcionalno)
-koncept projekta
-primjer prethodno završenog rada
-motivacijsko pismo
-primjer prethodnih radova (online ili u 6 kopija na DVD-u)

Cijena prijave iznosi 62,50 €.

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 3,500 €, ali kandidati koji mogu dokazati da im godišnja primanja ne prelaze 22,000 € imaju mogućnost dobiti stipendiju koja pokriva čitavu kotizaciju.