PRIME 4Kids&Family 2012

22/7/2012

gdje i kada? Njemačka, 09.2012.-12.2012.
rok za prijavu: 02.08.2012.

link: www.prime-house.de
kontakt: p4k@primehouse.eu

PRIME 4Kids&Family je scenaristička razvojna radionica za projekte namijenjene dječjoj i obiteljskoj publici koji mogu biti zamišljeni u bilo kojem audiovizualnom mediju – kao filmovi, serije, igrice, animirana ili transmedijska djela. Inicijativa je osnovana 2000. godine uz potporu programa MEDIA i danas je jedna od najuspješnijih takvih u Europi. Kroz seriju radionica polaznici uz profesionalno mentorstvo razvijaju svoja ostvarenja kroz sve faze te ih pripremaju za susret s međunarodnim gledateljstvom.

Kandidirati se mogu profesionalni scenaristi ili autorski timovi (uz scenarista u njemu mogu biti producent, story editor i dr.) iz svih zemalja članica MEDIA programa.

Radionica se održava u rasponu od šest mjeseci – kroz dvije sesije (tzv. labove) između kojih se održava intenzivna online suradnja polaznika i dodijeljenih mu mentora. Prvi lab održava se u rujnu (u gradu koji će naknadno biti određen, moguće u Berlinu), a drugi u prosincu u Ludwigsburgu.

Prijava između ostalog mora sadržavati:
-scenarij
-treatment
-sinopsis

Prijava po projektu iznosi 100 €, a kotizacija za sudionike 1500€ (600€ za svakog daljnjeg člana tima); organizator nudi mogućnost stipendije. Više detalja možete doznati i putem MEDIA Deska Hrvatske.