Masterclass: Stefano Sardo

31/8/2011

KINOOKUS FOOD FILM FESTIVAL

rok: 12.09.2011.
link: www.kinookus.com.hr
kontakt: kinookus@gmail.com

vrijeme održavanja: 15.9.2011.
mjesto održavanja: Dubrovnik

Talijanski scenarist, autor filma Dvostruki sat, nedavno prikazanog u dubrovačkim kinima, gost gastro film festivala Kinookus, održat će za vrijeme festivala predavanje na temu stvaralačkog procesa pisanja scenarija – od originalne ideje do remakea.

Stefano Sardo je diplomirao književnost na Sveučilištu u Torinu. Autor je scenarija za višestruko nagrađivani film Dvostruki sat, kao i scenarija za mnoge televizijske serije te nekoliko kratkometržanih filmova. Godine 2009. izabran je za člana upravnog odbora udruge 100 autora, koja okuplja redatelje, scenariste i filmske djelatnike Italije. Objavio je roman Amerika sestara Kessler. Utemeljitelj je i umjetnički direktor međunarodnog festivala Corto in Bra i osnivač Slow Food on Film Festivala. Kao stručnjak za gastro film surađuje s Kulinarisches Kino sekcijom Berlinalea.

Polaznici

Masterclass je namijenjen filmskim i televizijskim profesionalcima, diplomantima, scenaristima, redateljima, producentima i drugim profesionalcima iz filmske industrije, ali i ljubiteljima filma. Maksimalan broj sudionika je 30. Za sudjelovanje je obavezno poznavanje engleskog jezika.