Moj prvi scenarij 2015

12/5/2015

ZFF Bib

Zagreb, 14.–22.11.2015.
Rok za prijavu: 15.7.2015.

Read English version here!

Jedino ako niste vrabac i k tome na grani, ne znate da je Zagreb Film Festival najbolje mjesto za scenariste u gradu i zemlji! Ove godine festival se pomaknuo na nešto hladnije dane pa ćemo se tako družiti od 14. do 22. studenog.

Pisali u kratkoj ili dugoj igranoj formi – u sklopu ZFF-ove Industrije pronaći ćete program za sebe: Palunkov Scenaristički forum s pripadajućom natjecateljskom radionicom scenarija kratkometražnog filma raspisat će svoj javni natječaj tijekom ljeta, a već se sada možete prijaviti na radionicu Moj prvi scenarij, namijenjenu filmašima koji pripremaju svoj prvi dugometražni igrani scenarij!

Moj prvi scenarij suorganiziraju ZFF i Društvo hrvatskih filmskih redatelja. Od pristiglih prijava bit će odabrano ukupno 6 sudionika radionice: dvoje iz Hrvatske, četvero iz inozemstva.

Cilj je radionice pomoći mladim scenaristima u izradi scenarija za prvi dugometražni igrani film, uz vodstvo dvojice script doctora, iskusnih scenarista i/ili redatelja. Uz intenzivan program praktičnoga rada s naglaskom na grupnom radu i na rješavanju problematičnih dijelova, u opuštenoj radnoj atmosferi mladim će se kolegama nastojati pomoći da što uspješnije dovrše svoje scenarističke radove.

Radionica je besplatna za sve polaznike. Stranim polaznicima bit će osiguran smještaj i putni troškovi.

Zainteresirani kandidati trebaju poslati prijavu koja će uključivati:
1. kratak životopis s osobnim podacima
2. sinopsis
3.A: scenarij ili
3.B: treatment i minimalno 3 razrađene scene

Kandidati iz drugih država svoje prijave šalju na engleskom jeziku. Projekti iz Hrvatske mogu se prijaviti na hrvatskom jeziku, no u slučaju odabira autori projekta trebaju pripremiti engleski prijevod do početka listopada.

Prijave se šalju na industry@zagrebfilmfestival.com zaključno s 15. srpnja 2015. Rezultati natječaja bit će objavljeni početkom rujna.