Pisanje za film u KKZ-u

12/1/2015

Zagreb,veljača – travanj 2015.
Rok za prijavu: 31.1.2015.

Kontakt: visnja.pentic@gmail.com

Od veljače možete sudjelovati u drugoj sezoni KKZ-ove radionice pisanja za film koju vodi Višnja Vukašinović.

Za prijavu valja poslati sinopsis za kratkometražni film te jedan od sedam ponuđenih zadataka koji nadopunjuje priloženi sinopsis: 1) monolog, 2) dijalog, 3) pismo, 4) dnevnički zapis, 5) portret osobe, 6) priča ispričana slikama, 7) pjesma u prozi. Sinopsis i priloženi zadatak moraju imati između 2000 i 3000 znakova uključujući razmake (tolerira se ±300 znakova) te će se na osnovu poslanih radova vršiti selekcija odnosno odabrati 6 do 7 polaznika radionice.

Radionica će se odvijati jednom tjedno od veljače do travnja 2015. Kroz rad na specifičnim spisateljskim zadacima polaznici će detektirati tematiku i tehniku koja im odgovara te tako pronaći polazište s kojeg mogu sagraditi kvalitetan scenarij. Dvosatna tjedna sesija bit će u potpunosti posvećena radu na tekstovima polaznika koji će se usavršavati u skladu sa sugestijama mentora i kolega.

Za vrijeme trajanja radionice polaznici će biti dužni razvijati sinopsis s kojim su primljeni te napisati nove radove u skladu sa specifičnim zadacima koji će biti određeni prema individualnim afinitetima.

Višnja Vukašinović (Pentić) je filmska kritičarka i autorica; dobitnica je diplome Vladimir Vuković Hrvatskog društva filmskih kritičara za najboljeg novog mladog kritičara 2011., sudjelovala je na Berlinale Talent Campusu 2013, a bila je i polaznica radionica Palunko 1 (DHF 2003.), Palunko 3 (ZFF 2005.) te Palunkovog kluba 2013. Na Gledalištu Kinokluba Zagreb 2014., reviji godišnje klupske produkcije, osvojila je glavnu nagradu žirija za „mokumentarac” Srećko Kramp – skica za portret, koji je napisala i režirala.

Autor vizuala: Dario Dević