i_doc 2014

4/3/2014

Nyon, Švicarska, 27.4.-1.5.2014.
Rok za prijavu: 10.3.2014.

Kontakt: lcv@supsi.ch

U sklopu popratnog industrijskog programa festivala Visions du Réel u švicarskom Nyonu po drugi put održava se petodnevna radionica i_doc posvećena tzv. proširenom dokumentarnom filmu. Organizator radionice je Laboratorij za vizualnu kulturu pri Sveučilištu za primijenjene znanosti južne Švicarske (SUPSI).

Zainteresirani kandidati – scenaristi, redatelji, producenti, kreativci u području novih medija, marketinčki stručnjaci i dr. – mogu se prijaviti s projektom ili kao promatrači. Pod pojmom proširenog dokumentarca podrazumijevaju se sva nefikcijska audiovizualna djela koja osim standardnog prikazivanja uključuju i neku dodatnu medijsku platformu. Ključni su pojmovi pritom transmedija, digitalno pripovijedanje i medijska interaktivnost. Za ilustraciju o tome kakvi se projekti traže preporučamo da pogledate kako su izgledali radovi prošlogodišnjih sudionika.

Uz Development Lab za sudionike koje imaju projekt, radionica uključuje i predavanja, primjere dobre prakse i panele s etabliranim stručnjacima. Bit će obrađeni različiti aspekti razvoja projekata, korištenja inovativnih vještina i metoda te novi izazova digitalnoga pripovijedanja. Cilj je ovog programa da klasični AV sadržaj prilagodi širim mogućnostima digitalnih medija i zahtjevima suvremene publike.

Prijava treba sadržavati:
-profesionalni životopis i industrijski track record (do 3 str.)
-motivacijsko pismo (do 1 str.)
-osobnu fotografiju (do 1 MB)
-ideju ili opis projekta (do 1 str.) za one koji žele sudjelovati u Development Labu.

Ukupno će biti primljeno 15 polaznika s projektom i pet promatrača. Kotizacija iznosi 800 € za sudionike s projektom, a 500 € za sudionike bez projekta. Troškovi smještaja, boravka i akreditacije za Visions du Réel uključeni su u kotizaciju. Postoji mogućnost dodjele stipendija pri čemu prednost imaju kandidati iz 13 novih članica EU, što uključuje Hrvatsku.