MFI Script 2 Film 2014

5/2/2014

Otoci Nisiros i Samos, Grčka, lipanj – prosinac 2014.
Rok za prijavu: 3.3.2014.

Kontakt: info@mfi.gr

Scenaristički program Script 2 Film u organizaciji Mediteranskog filmskog instituta sa sjedištem u Ateni obuhvaća napredne radionice o pisanju scenarija i razvoju projekata koje se temelje na radu u skupinama, raspravama, analizama slučajeva i individualnim savjetovanjima. Riječ je o četirima intenzivnim radionicama – dvjema na grčkim otocima Nisirosu i Samosu (prva dvotjedna – od 23.6. do 7.7., druga jednotjedna od 12. do 19.10.) te dvjema u online obliku koje se provode putem internetskih stranica MFI-ja (u kolovozu/rujnu i prosincu 2014.)

Primarna im je svrha u cijelosti razviti scenarije polaznika, od prve pa sve do završne verzije. Tijekom radionica usredotočenih na analizu, pregledavanje i unošenje izmjena u scenarije nastojat će se povećati umjetnička vrijednost materijala te istovremeno stvoriti kvalitetni scenariji koji imaju potencijala privući međunarodnu publiku. Drugi je cilj radionica pripomoći polaznicima u definiranju učinkovitoga procesa razvoja projekata (prezentacija, pitching, prikupljanje sredstava i produkcijske strategije). MFI pruža usustavljene informacije o svim vidovima razvoja projekata sa svrhom upoznavanja polaznika s potrebama i praksama međunarodne industrije, načinima povećanja potencijala projekata za osvajanje tržišta i privlačenje publike te omogućivanja pomoći prilikom ulaska u produkciju.

Program je namijenjen filmskim profesionalcima iz zemalja članica programa MEDIA Kreativne Europe (EU + Bosna i Hercegovina, Island, Lihtenštajn, Norveška, Švicarska), i to ekipama sastavljenima od jednoga scenarista i jednoga producenta s projektom dugometražnog filma u procesu razvoja.

Prijava se šalje mailom i poštom te mora sadržavati:
– sinopsis (maks. 2 str.)
– treatment (10-12 str.)
– draft scenarija
– profesionalne životopise scenarista i producenta (*za producenta i industrijski track record)
– pismo namjere
– životopise pridruženih koscenarista i/ili redatelja (ako ih ima)
– DVD kopije prethodnih radova scenarista/redatelja (opcionalno)

Kotizacija iznosi 1500 € za scenariste; za producente 1000 € (ako sudjeluje na prvoj radionici) tj. 1500 € (ako sudjeluje tijekom cijelog programa).