Šest radionica Blank_filmskog inkubatora

27/9/2013

gdje i kada? Zagreb, od 11.2013.
rok za prijavu: 05.-14.11.2013.

link: www.blankzg.hr
kontakt: info@blankzg.hr

Blank_filmski inkubator iz Zagreba otvara jesensku sezonu s čak šest radionica namijenjenih filmašima svih uzrasta i neovisno o prethodnom iskustvu.

Među njima su kao i uvijek početne filmske radionice:
-za građanstvo – prijave do 5.11.
-za djecu – prijave do 8.11.
-za umirovljenike – prijave do 5.11.

Sve tri obuhvaćaju čitav proces stvaranja filma: uvod u kratki film (gledanje kratkih filmova i diskusije), scenarij (od ideje do knjige snimanja), kameru/rasvjetu (fresnel-rasvjeta, rad s izmjenjivim prime-objektivima te HD i DSLR kamerom), zvuk (rad s miksetom, pecaljkom i usmjerenim mikrofonima), montažu (osnove softvera, efekti, kolor-korekcija, eksportanje), produkciju i rad s glumcima. Svaki od sudionika tijekom radionice završit će scenarij, a po najboljima će se snimiti kratki filmovi. Radi se s vrhunskom opremom u HD formatu.

Zatim, tu je napredna radionica digitalne montaže – prijave do 8.11. – za one koji su već završili neku od početnih radionica.

Novost su radionica pod nazivom Srednjoškolci za srednjoškolce – prijave do 7.11. – koju samostalno vode iskusni srednjoškolci te radionica NGO promo – prijave do 14.11. – namijenjena onima koji djeluju u civilnom sektoru i koji žele naučiti kako napraviti dobar promotivni video za svoju organizaciju ili inicijativu.

Voditelji radionica su mladi filmaši s bogatim iskustvom: Hana Jušić, Dario Juričan, Sonja Tarokić, Daniel Bakotić, Toni Skorić i Igor Jelinović.

Radionica za djecu, srednjoškolce, umirovljenike i NGO promo su besplatne. Sve daljnje detaljne informacije o pojedinim radionicama i uvjetima prijave potražite na ovom linku.