Generation Campus 2013

23/3/2013

gdje i kada? Moskva, 19.-25.06.2013.
rok za prijavu: 01.05.2013.

link: generation-campus.ru
kontakt: generation.campus@gmail.com

Prijavite se za sudjelovanje na petom Generation Campusu koji će se održati u lipnju u sklopu 35. izdanja međunarodnog Moskva Film Festivala! Primaju se mladi filmaši u dobi od 18 do 35 godina iz cijelog svijeta, neovisno o tome da li studiraju film ili se njime profesionalno bave. Program čini 8 radionica iz različitih filmskih područja: Selling Point (redatelji, producenti), Music Lab (skladatelji, glazbeni producenti), Doculab (redatelji), Actors’ Lab (glumci), Script Lab (scenaristi, scenaristi/redatelji), Shooting Set (redatelji) i World of Post (snimatelji). Sudionike osim radionica očekuju i razna predavanja i događanja te akreditacija za sve programe festivala.

Script Lab je za scenariste i scenariste/redatelje s projektom prvog ili drugog dugometražnog filma u pripremi – ukupno će biti odabrano njih sedam. Glavni cilj radionice je razviti kvalitetan treatment filma, u čemu će sudionicima pomoći specijalizirani mentori te sastanci jedan-na-jedan s redateljima i producentima u sklopu festivala. Radionica završava pitchiranjem.

Prijaviti se mogu oni scenaristi i scenaristi/redatelji koji, osim što zadovoljavaju ostale opće uvjete sudjelovanja na Campusu, iza sebe imaju ostvaren već jedan scenarij dugometražnog filma ili kratkometražnog koji je prikazan na nekom filmskom festivalu ili na televiziji.

Prijava se ispunjava online (zaključno s 1. svibnja u 22.00h po hrvatskom vremenu!) a scenaristi moraju dodatno priložiti i:

  • – priču prema događajima iz vlastita života, napisanu u 3. licu, koja bi se trebala razviti u filmski scenarij (max. 5 stranica; font Times New Roman, 14pt)

Kotizacije za sudjelovanje nema, a organizator uz smještaj i prehranu pokriva i do 300 € putnih troškova.

Organizacija Generation Campus je članica mreže NISI MASA; ostale vijesti pratite na njihovoj Facebook stranici.