Miguel Machalski u Zagrebu

13/3/2012

gdje i kada? Zagreb, 02.-06.04.2012.
rok za prijavu: 25. i 29.03.2012.

link: www.mediadesk.hr
kontakt: martina.petrovic@mediadesk.hr

MEDIA desk Hrvatske u suradnji s istaknutim stručnjakom za pisanje scenarija – Miguelom Machalskim – organizira radionicu na temu Kako napisati te kako čitati scenarij?

Radionica je podijeljena u tri dijela:

-prvi masterclass je namijenjen procesu pisanju scenarija – Kreativni pristup iznad svake formule; radi se o kratkom pregledu s naglaskom na ključne stavke scenarija – temu, radnju, strukturu i likove,

-drugi masterclass je namijenjen producentima te umjetničkim savjetnicima koji čitaju i ocjenjuju scenarije odnosno svima onima kojima je potrebno znati kako čitati scenarije,

-za treći dio radionice potrebna je posebna prijava na temelju sinopsisa (igranog) filma koji je u fazi razvoja. Svi oni autori projekata koji prođu na natječaju imat će priliku raditi s Miguelom Machalskim i to u okviru susreta jedan na jedan.

Svi oni autori projekata koji ne prođu na natječaju imat će priliku sudjelovati u okviru pitching vježbi 1 & 2, a koje će biti otvorene i za javnost.

Na natječaj se pozivaju autori, scenaristi, redatelji, producenti koji imaju projekt u razvoju te mogu dokazati sljedeće:

  • ili da su napisali i/ili režirali najmanje dva kratka filma
  • ili da su producirali scenarij za igrani film
  • ili su autori-debitanti, ali imaju pridruženog producenta
  • te mogu priložiti jednu stranicu kratkog sinopsisa na engleskom jeziku odnosno maksimalno napisanih 2500 riječi proširenoga scenarija (prednost imaju igrani filmovi).

Sinopsisi se šalju najkasnije do 25. ožujka na: martina.petrovic@mediadesk.hr

Također, zbog ograničenog broja mjesta, mole se svi ostali da sudjelovanje na radionici potvrde najkasnije do 29. ožujka na: martina.petrovic@mediadesk.hr

Više o Miguelu Machalskom doznajte na njegovoj stranici.

Radionica će se održati na engleskom jeziku, a točno mjesto održavanja bit će objavljeno naknadno.