Mate Matišić

25/9/2011

Scenarist. Mentor na scenarističkim radionicama Palunko.

Diplomirao na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Bio zaposlen kao urednik u Dramskom programu Hrvatskog radija i kao dramaturg Jadran filma. Autor više drama koje su izvedene u Hrvatskoj i inozemstvu te autor ili koautor niza filmskih scenarija. Uz pisanje se bavi i skladanjem filmske i kazališne glazbe, član je nekoliko hrvatskih jazz sastava te je snimio desetak nosača zvuka s hrvatskim i inozemnim jazz glazbenicima.

Izabrana filmografija:

Nije kraj (2008)

dugometražni igrani film – koscenarist

Ničiji sin (2008)

dugometražni igrani film – scenarist

Infekcija (2003)

dugometražni igrani film – koscenarist

Priča iz Hrvatske (1991)

dugometražni igrani film – koscenarist

Fine mrtve djevojke (2002)

dugometražni igrani film – koscenarist

Kad mrtvi zapjevaju (1999)

dugometražni igrani film – koscenarist

Život sa stricem (1988)

dugometražni igrani film – koscenarist

 

Mentor na radionicama
Palunko 3, zagreb film festival