Hladna fronta

8/2/2011

Film u režiji Uroša Živanovića, snimljen u produkciji Hrvatskog filmskog saveza prema scenariju istog autora nastalom na scenarističkoj radionici Palunko.

scenarist i redatelj: Uroš Živanović

Hladna fronta bila je Palunkova treća sreća. Nakon jedne godine izbivanja Palunkova produkcija vratila se u program Kockica i odvezla se kući u prvoj nagradi – Zlatnim kolicima za najbolji hrvatski kratki film. Scenarij, a ujedno i režiju potpisuje Uroš Živanović, student Filozofskog fakulteta, sudionik Palunkove radionice 2008. godine. Film je realiziran u suradnji sa studentima zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti.

Riječ je o ljubavnoj priči koja se odvija na krovu neke zagrebačke zgrade u koju je nekoliko dana ranije uselio mladi par. Jedna ljetna noć dovest će čitav njihov odnos u pitanje. Ona i on provode noć na krovu zgrade dok se suši parket u stanu u koji su se uselili prije nekoliko dana. Kraj je ljeta, a zajednički život pred njima. Iako se sve doima savršenim, stvari će se do jutra zauvijek promijeniti.

Festivali: Zagreb Film Festival 2009, Dani hrvatskog filma 2010, Zagreb, Kastav Film Festival 2010, Pula Film Festival 2010, Zadar Snova 2010, Dukafest 2010, Banja Luka, SouEuF 2011, Jena, goEast 2012, Wiesbaden, Motovun Film Festival 2012, Mediteran Film Festival 2012, Široki Brijeg

 

uloge: Marina Redžepović, Goran Bogdan, Štefanija Ačimac, Ante Marin

direktorica fotografije: Ranka Latinović

montaža: Miro Manojlović

oblikovanje zvuka: Vedran Štefan

scena i kostimi: Ana Ogrizović

maska: Kristina Pavlović

snimatelj tona: Ivan Šmintić

mikroman: Hrvoje Ivezić

asistentica režije: Barbara Vekarić

asistenti kamere: Luka Matić, Pavel Posavec, Dario Hacek

skript: Lea Mileta

storyboard: Ivana Jurić

glazba: Borjan Batagelj

izvršne producentice: Isa Živanović, Vanja Hraste

producentica: Vera Robić-Škarica