MFI 2011

6/1/2011

rok: 28.02.2011.
link: www.mfi.gr
kontakt: info@mfi.gr

vrijeme održavanja: lipanj 2011. – listopad 2011.
mjesto održavanja: Grčka

Program MFI-ja obuhvaća napredne radionice o pisanju scenarija i razvoju projekata što se temelje na radu u skupinama, raspravama, analizama slučajeva i individualnim savjetovanjima. Riječ je o četirima intenzivnim radionicama – dvjema na grčkim otocima Nissyrosu i Samosu te dvjema u online obliku koje se provode putem internetskih stranica MFI-ja.
Primarna im je svrha u cijelosti razviti scenarije polaznika, od prve pa sve do završne verzije. Tijekom radionica usredotočenih na analizu, pregledavanje i unošenje izmjena u scenarije nastojat će se povećati umjetnička vrijednost materijala te istovremeno stvoriti kvalitetni scenariji koji će snažno privući međunarodno gledateljstvo.

Drugi je cilj radionica pripomoći polaznicima u definiranju učinkovitoga procesa razvoja projekata (prezentacija, uvjeravanje (pitching), prikupljanje sredstava i produkcijske strategije). MFI pruža usustavljene informacije o svim vidovima razvoja projekata sa svrhom upoznavanja polaznika s potrebama i praksama međunarodne industrije, načinima povećanja potencijala projekata za osvajanje tržišta i privlačenje publike te omogućivanja pomoći prilikom ulaska u produkciju.
Polaznici
Program je namijenjen europskim filmskim profesionalcima, i to ekipama sastavljenima od jednoga scenarista i jednoga producenta s projektom igranoga filma u procesu razvoja.

Kotizacija
-1.500 € za scenariste
-1.000 € za producente
-1.000 € za treće osobe pridružene projektu (suscenarist, redatelj itd.)
Ovim je iznosima predviđeno pokrivanje troškova smještaja i prehrane.